Kuukauden kirja | tammikuu 2025 | Study Sunday
Viime vuonna 75 Hard Challengen myötä lukemisesta tuli säännöllistä. Oli se sitten mitä tahansa faktakirjallisuutta, itsensä kehittämistä tai opiskelumateriaaleja, joka päivä saattoi oppia jotain uutta ja laajentaa osaamistaan ja näkemystään. Edelleenkään ei aika eikä mielenkiinto riitä hömppäkirjallisuuteen, kun uuden oppimisen ja ymmärtämisen halu on suuri.
Siitä lähtikin idea tälle vuodelle valita joka kuukaudelle oma teemakirja, mikä kulkee mukana matkassa jokaisessa hetkessä. Kaikki 12 kirjaa on jo valittu, osa löytyy omasta kirjahyllystä, osa on vielä hankkimatta. Parin kirjan kohdalla vielä pohdin, että lukisinko ne suomeksi vai englanniksi. Jää nähtäväksi.
Kuukauden kirja – tammikuu 2025 : Mark Williams & Danny Penman – Tietoinen läsnäolo
Tietoinen läsnäolo -kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta teokselta. Se käsittelee kattavasti tutkimustietoa sekä harjoituksia. Takakannen tekstin mukaan ”Tämä kirja kertoo, kuinka voit tuntea olosi rauhalliseksi ja tyytyväiseksi myös vaikeina ja hektisinä aikoina. Tai oikeastaan kirja kertoo, kuinka rauhan ja tyytyväisyyden tunteet on mahdollista löytää uudelleen, riippumatta siitä, kuinka levottomia ja toivottomia kulloinkin olemme.”
Esipuheen kirjaan on kirjoittanut itse Jon Kabat-Zinn, jolta alkuperäinen innostus kirjan aiheeseen on lähtenyt, ja jonka kanssa kirjaa on myös kirjoitettu läheisessä yhteistyössä.
Tietoisen läsnäolon harjoittamisen on osoitettu vaikuttavan merkittävästi terveyteen, hyvinvointiin ja onnellisuuteen. Tieteellisiä ja lääketieteellisiä todisteita esitellään tässä kirjassa helposti lähestyttävällä tavalla. Koska kysymyksessä on kuitenkin harjoitus, eikä pelkästään hyvä idea, sen jalostaminen on prosessi, joka avautuu ja syvenee ajan myötä.
Usein tykkään lukea näitä kirjoja englanninkielisinä, mutta tämän hankin suomenkielisenä, koska se toimii samalla myös yhtenä oppikirjana tietoisen läsnäolon kurssille. Kirja löytyi kaiken lisäksi vielä kirpputorilta viidellä eurolla, ja on tietysti tärkeää sekä kierrättää tavaraa että samalla säästää monta kymppiä rahaa. Niinhän se on, että jonkun ylimääräinen voi olla toiselle aarre.
On tärkeää saada hyvää ohjausta tällä matkalla, johon oikeastaan panostamme aika paljon. Loppujen lopuksi on kyseessä oman elämäsi laatu, ihmissuhteesi ja suhteesi maailmaan, jossa elät – puhumattakaan hyvinvoinnista, henkisestä tasapainosta, onnellisuudesta ja elämän täydentymisestä sitä mukaa, kun sitä elät.
Millaisia kirjoja sinä tykkäät lukea? Onko jotain tiettyä aihealuetta tai lempikirjailijaa? Vinkkejä ja kirjaehdotuksia otetaan ilomielin vastaan! Kommentoi tähän alle tai somepostauksiin omat vinkkisi.
Ihania lukuhetkiä ja rentouttavaa sunnuntaita!
-Hanna
Leave a Reply