Tavoitteellisuus takaisin

Ette usko, miten kävi ahdistamaan tuo eilinen huonon kunnon olotila, eikä asiaa auttanut yhtään se, että vapaapäivänä ehti vetäistä kesävaatelaatikon esille.. On kyllä selkeästi hyödyllistä kokea välillä huonoja fiiliksiä ja riittämättömyyttä, koska tässäkin tapauksessa se sai aikaan valtavan suuren sykäyksen motivaatiossa. Minulle ei selkeästi sovi tällainen pehmeä lasku treeneihin kuntoutuksen jälkeen ilman mitään tavoitteita, vaan kaipaan tavoitteelliset rutiinit ja kunnon treenit, minkä tiedän tuovan tuloksia.

Oli siis aika ottaa esille motivaatiokuva ja laittaa vähän tehoa treeneihin! Yleensä motivaatiokuvia ladataan Pinterestistä, mutta minä kaivelin sellaisen kahden vuoden takaa omista valokuvista. Tuohon tähdätään! Silloin treeni tuntui hyvältä, olo oli virkeä, kehitystä näkyi ja kroppa oli ehjä. Tänään laitetaan oikeat tavoitteet kalenteriin ja aletaan hommiin, sitä ainakin riittää.

Ajattelin ensimmäistä kertaa kokeilla Polar Flow’n treenien suunnitteluominaisuutta. Valitsin ensimmäiseksi treenipätkäksi 12 viikkoa, tästä maaliskuun puolivälistä kesäkuun alkuun. Tuon ajanjakson saa hyvin pilkottua neljään kolmen viikon osioon, ja näin treenejä pääsee muokkaamaan aina haastavammaksi ja tehokkaammaksi. Tärkeintä on pitää kiinni treenien monipuolisuudesta sekä progressiivisuudesta. Polar Flow’n kautta löytyy myös valmiita ohjelmia, mutta halusin lähteä räätälöimään omanlaista kokonaisuutta, vähän myös testaillen eri lajeja ja kuormitustasoja. Polarin Ignite-kello kulkee minulla aina ranteessa mukana, eihän dataa saa jättää ottamatta talteen. Kello on palvellut jo hyvin reilut kaksi vuotta, ja vähän olisi haaveissa päivittää uuteen Ignite 3 -malliin. Ehkäpä jossain vaiheessa olisi mahdollista palkita itseään vaikka tuollaisella.

Tuntuu hyvältä olla kuntoutuksessa jo siinä pisteessä, että tällaista treeniohjelmaa voi edes miettiä ja suunnitella. Kaipaan sitä kunnon treenin tuottamaa hyvää oloa ja sitä virtaa mitä se tuo arkeen mukanaan. Kaipaan sitä kehitystä ja itsensä ylittämistä, mitä treeneistä saa. Nyt ohjelmat uusiksi! Salilla rautaa lisää tankoon, säännöllisyyttä lenkkeihin ja kehonhuolto jokapäiväiseksi rutiiniksi. Täytyy myös lähteä jumppailemaan ja korkata lahjaksi saatu kymppikortti ystävän Treenikeitaalle.

”A goal is a personal promise to your future self.”

Kuinka suuria tavoitteita sä olet asettanut treeneihisi? Onko sulla tapana pilkkoa niitä pienempiin välietappeihin, vai onko katse vain maaliviivassa? Ai niin, ja kaikki suositukset Polarin kellomalleista otetaan vastaan! Kerrohan kokemuksesi.

-Hanna

Leave a Reply