Wellness Wednesday – Miracle Morning

Taas yritetään laskeutua arkeen pyhien jälkeen.. Pääsiäisen aika meni vauhdilla osittain työskennellen, osittain vapailla. Pääsiäispäivää vietettiin lähisukulaisten kanssa, ja pääsiäismaanantaina auton nokka käännettiin kohti Jyväskylää pienelle päiväreissulle. Kun neljä lapsuudenystävää kokoontuu pitkästä aikaa yhteen, on ihmeellistä, miten juttu jatkuu aivan kuin eilen oltaisiin nähty viimeksi, vaikka väliin mahtui taas useampi vuosi.

Miten se aikataulujen yhteensovittaminen onkin usein niin vaikeaa.. Työt ja perheen menot täyttävät toki kalenterin jokaisella, ja arki vie totaalisesti mukanaan. Tuntui kyllä, että jatkossa ei saa enää vuosia vierähtää, ennen kuin taas tavataan, vaan uusi treffauspäivä täytyy sopia jo pian. Onhan tällaiset pienetkin reissut ystävien kanssa parasta mahdollista hyvinvoinnin ylläpitämistä. Tärkeä pieni irtiotto arjesta. Kuinka ihanaa olikaan nauttia kevätauringosta kauniissa Jyväskylän sataman ympäristössä, hidastaa hetkeksi ja olla vaan. Kyllä tällaisille jutuille on raivattava lisää tilaa kalenteriin!

On kyllä mahtavaa, miten tuo lisääntynyt valon määrä on alkanut vaikuttamaan taas positiivisesti vireystilaan sekä fiilikseen. Tykkään herätä aikaisin, jotta jäisi aikaa nauttia aurinkoisista kevät- ja kesäaamuista. On aamulenkkiä tai -joogaa, rauhallista aamupalan valmistelua ja aamukahvit ulkona, pysähtymistä hetkeksi, ennen kuin päivä kunnolla starttaa. Pari vuotta sitten tuli noudatettua aamurutiineja hyvinkin helposti. Nyt olisi ihana päästä taas samanlaiseen säännöllisyyteen ja rytmiin uudelleen.

Muistinkin hankkineeni joskus vuosia sitten Hal Elrodin e-kirjan Miracle Morning. Olin aloittanut aikoinaan kirjan lukemisen, mutta se oli jäänyt jostain syystä hyvin pian kesken. Aihe kirjassa on mielenkiintoinen, ja ajattelin ottaa sen nyt luettavaksi sellaisella ajatuksella, josko sieltä saisi uusia ideoita tai oivalluksia omiin hyvinvoinnin rutiineihin. Kirjan aihe ohjaa positiivisiin muutoksiin elämässä pienten aamurutiinien kautta. En tiedä kuinka tällaista tulisi täysin noudatettua, mutta mielenkiinnolla lähden tutkimaan, millaisia ajatuksia kirja antaa ja miten neuvoja tai rutiineja voisi hyödyntää ja soveltaa myös omaan elämään.

Palataan kirjan aiheisiin sitä mukaa, kun se etenee. Ihanaa päästä taas lukemaan pitkän tauon jälkeen! Sitä on todella kaivannutkin arjen vastapainoksi. Uuden oppiminen sekä ajatuksen laajentaminen ei saa koskaan loppua.

”Life is getting up an hour early to live an hour more.”

Millaisia rutiineja sinulla on aamuisin? Miten luot ihanan aloituksen päivääsi? Jaa toimivat vinkkisi meille.

-Hanna

Leave a Reply