Aurinkoenergiaa ja porrastreeniä

Kevättä mennään jo pitkällä! Maaliskuun aurinkoiset päivät antavat kummasti energiaa ja jaksamista päiviin. Se onkin tullut tarpeeseen, koska työpäivät ovat taas päässeet venymään ja työputket ovat kasvaneet jopa kahdeksaan päivään. Yksittäiset vapaapäivät eivät ole ehtineet palauttamaan toivotusti, joten tähän väliin oli otettava kolmen päivän vapaaputki. Se aika on tullut omistettua täysin liikunnalle, omalle hyvinvoinnille sekä lapsille.

Alkuvuosi on mennyt liikunnan suhteen kevyesti sekä pientä aikataulua noudattaen. Tässä vapaiden aikana ajattelin testata, olisiko kroppa jo siinä kunnossa, että uskaltaisi lähteä kokeilemaan kovempaakin treeniä. Eilen muutinkin lenkkireittiäni ja suuntasin kuntoportaille. Portaita on 187, ja hyvinä vanhoina aikoina treenasin niitä juosten ja jumpaten aina sen kymmenen kertaa ylös ja alas juoksulenkin yhteydessä. Eilen meni puolet siitä, kaiken lisäksi kävellen, sykkeet pilvissä ja jalat aivan hapoilla. Kyllä oli itku lähellä kotiin päin kävellessä, ja oli vaikeaa hyväksyä se, että matkaa on vielä paljon entiseen kuntoon.

Tätäkin olisi tietysti voinut jäädä harmittelemaan, ja olisi voinut heittää vaikka hanskat tiskiin koko homman kanssa, mutta kaikesta löytyy aina se positiivinenkin puoli, kun sen vain haluaa nähdä. Hetkeksi kun pysähtyy ja katsoo sen verran taaksepäin, että näkee miten pitkän matkan on jo tullut vaikka sieltä kolarista asti, saa todeta, että kyllähän tässä jo aika pitkällä mennään ja kaikki on ihan hyvin. Olen päässyt kuitenkin jo liikkumaan ja noudattamaan kevyttä ohjelmaa, ja kovemman treenin testissäkin kroppa kesti, ainoastaan kunnosta se jäi kiinni. Ei tuntunut kipua, ja selkäkin puutuu koko ajan vain harvemmin. Kyllä edistystä on tapahtunut paljon, ja siitä saan olla todella kiitollinen!

Tässäkin, niin kuin kaikessa muussakin, asenne ratkaisee aina.

”A positive attitude gives you power over your circumstances instead of your circumstances having power over you.”

Aurinkoa maaliskuuhun!
– Hanna

Leave a Reply