Kehonhuoltoa viikonloppuun

Tulihan se viikonloppukin raskaan viikon jälkeen. Tavoitteena on ollut pitää edes se yksi kehonhuoltopäivä viikossa, jotta kroppa saisi hieman palautua paremmin. Tuntuu, että kireyttä on joka paikassa eikä meinaa jaksaa oikein kannatella itseään toivotusti. Tämä varmasti alkaa helpottamaan, kun hiljalleen alkaa treenit etenemään.

Mitä se kehonhuolto sitten oikein on? Minulle kehonhuolto tarkoittaa kropan aktiivista liikuttamista, joskus välineiden avulla, mutta pääosin pelkkää kehoa käyttäen. Kuminauhat, faskiapallot, rullat ja muut tukevat hyvin kehonhuoltoa, mutta itse tykkään käyttää enemmänkin pelkkää kroppaa, jolla saadaan aktiivista liikkuvuutta nivelille, ylläpidetään laajoja liikeratoja, tai kehitetään kropan hallintaa. Kehonpainolla saadaan myös kevyttä voimaharjoittelua sekä aktiivista venyttelyä, mitkä ovat kyllä tosi tehokkaita tapoja. Nämä rutiinit taitavat olla peruja vanhoilta tanssiajoiltani. Silloin kehonhuoltoon oli todellakin tarve panostaa.

Itselleni vielä jooga ja normaali venyttely tulevat lisäksi omina juttuinaan, en liittäisi niitä suoriltaan kehonhuollon yhteyteen. Joogattua tulee usein heti aamusta, ja venyttelyä voi tehdä samalla, kun vaikka katsoo telkkaria. Joku yhdistää hieronnankin kehonhuoltoon, mutta minulle se on enemmänkin rentoutumista, ja tällä hetkellä jopa arjen luksusta. Liian harvoin tulee kyllä hieronnassa käytyä.. Täytyy varmaan ottaa taas tavaksi.

Usein juuri kehonhuolto on se, mistä on helppo luistaa kiireen keskellä, tai jos ei meinaa jaksaa. Hyvä vinkki on suunnitella sille oma aikansa viikko-ohjelmaan. Onhan se yhtä tärkeä osa kokonaisuutta, kuin vaikkapa salitreeni tai juoksulenkki. Viikko-ohjelmasta ja suunnittelusta voisinkin kirjoitella jossain vaiheessa enemmän..

Ensimmäinen viikko laitetaan päätökseen rentouttavan musiikin, teekupin ja kevyen venyttelyn voimin. Toiveikkaana uuteen viikkoon, kohti parempia fiiliksiä ja onnistumisia.

Take care of your body. It’s the only place you have to live.

-Hanna

Leave a Reply